Küldje el e-mailben

Küldje el e-mailben

A termékre mutató linket elküldjük a megadott címzett e-mail címére. Ha kérdése van a termékkel kapcsolatban, használja a helpdesket vagy keresse fel a Kapcsolat részt.

Címzett email-je:* 
az email címed: 
A neved: 
Üzenet: 


* Az Ön neve és e-mail címe megjelenik az elküldött üzenetben a linkkel együtt.

Mi az a kék fény, és hogyan károsítja a szemünket?

A kék fény (vagy kék-ibolya fény) például a napfény spektrumának gyakori része. A kék fény egyes összetevői hasznosak, sőt szükségesek az életünkhöz, de túl sok belőlük hosszú távon károsíthatja a látást, felgyorsíthatja a szem öregedését, szürkehályoghoz és a retinasejtek károsodásához vezethet.

KÉK FÉNY

A 380 és 470 nm közötti kék fényt károsnak tartják, mert retinakárosodást és szürkehályogot okozhat, és összefüggésbe hozható az alvászavarokkal.

A kék fény nem minden spektruma rossz; például a 470 és 500 nm közötti spektrumot, amelyet türkizkék fénynek is neveznek, általában jónak tartják.

A látható kék fénynek ez a tartománya azért előnyös, mert serkenti a természetes reflexeket, amelyek megvédik a szemet a túlterheléstől, és segíti az agy kognitív funkcióit is. Serkenti a retina fényérzékeny ganglionsejtjeit, a pupillareflexet és szabályozza a cirkadián ciklust.

Hol fordul elő a kék fény?

Napjainkban a szemünk gyakorlatilag egész nap kék fénynek van kitéve a napfény, a mobiltelefonok, a számítógépek, a televízió képernyője és gyakorlatilag minden digitális eszköz által.

Mi a kék fénytől való szemvédelem megelőzése?

Egyszerű megoldás a szemüveg (esetünkben a nem dioptriás szemüveg), amely láthatóan visszaveri a káros kék-ibolya fényt a lencsékről, így segítve a látás védelmét.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Figyelni az elérhetősöget